Powered by Blogger.

Penipuan Umno Tentang Israel Yang Diperhatikan Dunia

Sejak kebelakangan ini, parti yang memerintah Malaysia sekali lagi membawa keluar dram anti-Yahudi dalam usaha untuk menjatuhkan Anwar Ibrahim, Ketua Pembangkang yang popular dan gabungan Pakatan Rakyatnya yang membangkit.
Antara mereka yang mengetuai pihak Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan bekas Perdana Menteri, Mahathir Mohamad ialah Chandra Muzzafar, Brahmin yang meninggalkan agama Hindu bagi memeluk agama Islam. Kecaman terbaru Chandra di televisyen nasional pada malam Sabtu terhadap Anwar adalah mengenai Israel – dan kemudian Palestin ia merupakan penipuan yang paling keterlaluan yang pernah direka oleh sesiapa pun, sama ada ahli politik ataupun bukan.
Dengan membayangkan bahawa Anwar hanya mengambil berat tentang keselamatan Israel – dan bukan Palestin -Chandra membuat cadangan jahat walaupun secara halus bahawa Ketua Pembangkang sebenarnya disokong oleh Yahudi dan / atau dibiayai mereka. Kemudian, dia berkata, secara bukan kenyataan, dalam nada yang negatif dan agak menyindir bahawa “semua orang tahu” di mana pendirian Anwar dalam isu Dunia Arab, Dunia Islam dan lain-lain. Dia langsung tidak, berkata apa-apa yang positif tentang Anwar. Malah, dia sebenarnya cuba meyakinkan pengundi Melayu tentang perkara sebaliknya dan terus mendapat undi mereka.
Ia mesti diperhatikan bahawa Chandra Muzzafar adalah bekas timbalan presiden dalam parti politik PKR Anwar. Beliau telah dipelawa untuk menyertai kem Najib dan telah digunakan untuk mencetuskan kemenangan hebat bagi Umno, parti pemerintah, tetapi amat hina dan malu sekali kerana tiada siapa yang mengikutinya dan Pakatan telah memenangi satu kemenangan baru pada pilihan raya umum 2008. Anwar dan pasukannya kini bersedia untuk mengambil alih kerajaan persekutuan dalam pilihan raya umum akan datang yang perlu diadakan menjelang April 2013.
Ahli Politik yang kecewa, keliru akademik
Semua orang mempunyai harga, kerana UMNO telah diberitahu oleh polis Cawangan Khas, dan Chandra jatuh dengan cepat apabila mereka menemui kelemahannya dan memberinya tawaran. Selepas gagal memuaskan hatiUmno, ahli politik yang gagal ini masih lagi cuba untuk membaiki kesalahan besarnya dan Israel merupakan tindakan terakhirnya bagi pemindahan yang mahal itu.
Tahap kekecewaan yang dialami Chandra hari ini hanya boleh ditandingi oleh Mahathir Mohamad. Ini terbukti dalam banyak kenyataan politik yang dikeluarkan oleh kedua-dua lelaki ini terhadap Anwar, PKR dan Pakatan Rakyat. Baru sehari lalu, Mahathir melepaskan tembakan terbaru pada musuh No1nya, dengan berkata bahawa beliau tidak terkejut dengan pendirian Anwar yang dikatakan pro-Israel. Bekas PM yang berusia 86 tahun itu telah lama menuduh Anwar sebagai sama ada seorang perisik Yahudi atau ejen AS atau kedua-duanya bergantung pada mana yang sesuai dengan kecamannya. “Dia akan berkata apa saja untuk mengambil alih Putrajaya,” Mahathir, juga bekas Presiden Umno, berkata kepada pemberita pada hari Isnin.
Di Jepun, ahli-ahli politik yang gagal seperti Chandra dan Mahathir akan melakukan Hara-kiri. Bukanlah begitu untuk rakyat Malaysia kerana kedua-duanya terus pura-pura jahil apabila perlu dan terus berkulit tebal. Seperkara lagi, siapa yang melantik Chandra sebagai jurucakap bagi masyarakat berbahasa Melayu di Semenanjung Malaysia masih tidak diketahui! Ini menjadi bahan ketawa di seluruh negara. Ia seolah-olah bahawa Umno, parti yang mendakwa memperjuangkan Melayu, percaya masyarakat ini tidak berupaya untuk mengambil pendirian sendiri mengenai apa-apa perkara bahawa mereka sentiasa memerlukan seorang Muslim bukan Melayu untuk sentiasa datang untuk membantu atau mempertahankan mereka.
Musuh sebenar Palestin
Hakikatnya adalah bahawa keselamatan Israel adalah terikat jika Palestin berjaya menjadi sebuah negara yang merdeka, dan berdaulat. Jika ahli akademik yang keliru seperti Chandra berfikir bahawa orang Israel mesti dipacu ke laut sebelum Negeri Palestin boleh ditubuhkan, mereka perlu memastikan bahawa otak mereka diperiksa oleh ahli psikologi.
Ia adalah orang-orang seperti Mahathir, Najib dan kumpulannya yang merupakan musuh sebenar rakyat Palestin. Mereka tidak berminat dengan kebajikan Palestin tetapi hanya berminat untuk memastikan bahawa rakyat di sana terus menderita supaya mereka boleh merebut manfaat politik yang maksimum daripada tragedi berterusan itu.
Tidak pernah terdapat sebuah negara Palestin di seluruh sejarah Timur Tengah dan Asia Barat. Rakyat Palestin, atau lebih tepat lagi Philistinians, adalah pendatang dari Lubnan – Phoenicia lama – yang menetap di Semenanjung Gaza. Dalam Injil, kita mempunyai kisah Daud dan Goliath yang besar, Goliath merupakan seorang Philistinian.
Secara ringkas, tiada seorang pun termasuk Empire Ottomon yang mengiktiraf Palestin sebagai sebuah negara dan tiada seorang pun mengiktiraf tuntutan tanah mereka, jika ada. Ia adalah Allahyarham Yasser Arafat yang menganjurkan Pertubuhan Pembebasan Palestin (PLO) sebagai sebuah gerakan politik dan ketenteraan untuk menaikkan panji-panji nasionalisme.Semua nasionalisme yang ditakrifkan oleh apa yang ditentang.
Dalam kes nasionalisme Palestin, ia merupakan bangkangan untuk Yahudi terus membeli tanah (Yahudi dalam sejarah) bahawa mereka telah mempunyai penempatan dan mendudukinya selama berabad lamanya. Tragedi itu ialah tanah itu tidak pernah diberi gelaran oleh mana-mana kerajaan sepanjang sejarah termasuk Empayar Ottomon kerana pendudukannya telah disyaki.
Kebimbangan Israel jika orang Islam melebihi bilangan Yahudi
Suka atau tidak, Israel adalah negara yang demokratik, dan berdaulat yang diiktiraf oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dan masyarakat antarabangsa termasuk negara-negara Arab dan juga mengumpul dan menyerahkan cukai yang dibayar kepada Palestin.
Hakikat bahawa Malaysia tidak mengiktiraf negara Israel tidak penting. Israel tidak kurang sahnya semata-mata kerana Malaysia telah enggan mengiktirafnya.
Orang Arab – Islam dan Kristian – walaupun membentuk hanya 20 peratus daripada penduduk Israel hanya sebahagian daripada negara ini sama banyak dengan warganegara lain yang merupakan orang Yahudi. Ia menyedihkan kerana lebihan Palestin – Tebing Barat dan Gaza – tidak boleh menjadi sebahagian Israel sebagai sebuah negara bangsa yang diasaskan atas kedaulatan undang-undang.
Malangnya, Rejim Tel Aviv enggan mewujudkan keadaan di mana penduduk Islam di wilayah gabungan melebihi bilangan penduduk Yahudi.
Di bawah keadaan ini, Palestin telah membuat caranya sendiri yang berasingan dari Israel tetapi tidak melupakan keselamatan Israel. Ini adalah sesuatu yang Anwar, tidak seperti Mahathir dan Najib, fahami.
Najib terdesak untuk menebus semula pentas dunia selepas pembebasan Anwar
Oleh itu, Anwar mendapati bahawa seseorang itu harus menjaga keselamatan Israel sebelum Palestin boleh muncul bersama-sama dan hidup dalam keamanan, keselamatan dan kemakmuran sebagai ahli penuh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB). Yang betul-betul sejajar dengan pengiktirafan Malaysia “penyelesaian dua negara”.
“Saya menyokong semua usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel,” kata Encik Anwar, walaupun beliau tidak berkata bahawa beliau akan membuka hubungan diplomatik dengan negara Yahudi itu, satu langkah yang katanya kekal luar jangkaan bagi Israel menghormati aspirasi rakyat Palestin.
Malaysia secara konsisten tidak menjalin sebarang hubungan diplomatik dengan Israel, walaupun hubungan perdagangan terhad yang wujud di antara syarikat-syarikat swasta di kedua-dua negara. – WSJ
Bagaimana kenyataan yang sempurna logik itu telah diubah oleh akhbar Utusan Umno untuk menunjukkan Anwar mahu mempertahankan keselamatan Israel dengan menggadaikan Palestin tidak boleh dibayangkan. Ia jelas bahawa Najib dan Umno seolah-olah menyangka bahawa masyarakat Islam dan Melayu di Malaysia mempunyai mentaliti gred rendah.
“Adakah ini pendirian parti gabungan Pakatan Rakyat pembangkang, kerana kerajaan tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan Israel,” Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin dilaporkan berkata oleh agensi berita nasional Bernama.
Pemerhati dunia telah lama berpandangan bahawa Palestin hanya akan mendapat keahlian penuh PBB selepas diiktiraf oleh Israel dan dicadangkan sebagai ahli penuh PBB. Sekali lagi, ini tidak difikirkan Najib, Mahathir dan kumpulannya kerana diri mereka yang bersifat perkauman. Alternatif mereka seolah-olah terus bermimpi bahawa mereka boleh menolak orangYahudi ke dalam laut supaya negeri Palestin boleh muncul di semua wilayah yang kini diduduki oleh Israel, Gaza dan Tebing Barat.
Ini adalah tahap kematangan politik dan pemikiran kerajaan semasa di Malaysia. Umno yang diterajui oleh gabungan Barisan Nasional (BN) telah memerintah negara selama 54 tahun. Hairankah jika Malaysia kini bersedia untuk jatuh ke dalam sistem apartheid walaupun berdekad mengamalkan kepelbagaian kaum dan pembangunan negara?
Palsu dan Jahat
Ia juga harus diperhatikan bahawa sejak Januari 9, 2012, apabila Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur membebaskan Anwar daripada tuduhan liwat yang direka oleh kepimpinan atasan Umno, Najib dan Mahathir telah mengambil berat tentang kegembiraan yang amat menggalakkan yang terdapat di seluruh dunia oleh kerajaan atasan dunia.
Mereka sangat memerlukan Anwar untuk memerlahankan diri terutamanya kepada orang Melayu yang merupakan pengundi utama di negara ini. Komen-komen WSJ merupakan pendedahan hebat seperti yang disangka Najib dan Mahathir. Bagi mereka yang tidak memikirkan plot liwat bagi memenjarakan dan menganiayai saingan politik, tuduhan palsu yang mewujudkan ketegangan antara orang Islam dan Yahudi boleh dianggap remeh.
Tetapi jangan silap, perkara ini serius. Ia merupakan satu bentuk keganasan, tidak kurang dari itu. Dan selagi ahli-ahli politik yang mementingkan diri seperti ini tidak ditolak oleh mereka sendiri dan masyarakat dunia, bagaimana mungkin akan ada keamanan dan keharmonian global?
Bagi semua ucapan megahnya mengenai Pergerakan Global bagi platform sederhana, Najib adalah palsu. Semua rakyatnya tahu mengenainya dan sudah tiba masanya, dunia melihat dia yang sebenarnya.
Bagi Mahathir, dunia sudah tahu betapa jahatnya dia. - Malaysia Chronicle

Posted by admin:007dunia On 0 comments
Jika artikel ini bermanfaat,bagikan kepada rekan melalui:

10 Berita Terbaru

Popular post

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

Berita Semasa Online

Portal Sumber Ilmu Online

Feed Link Sahabat

Geng Blogger Hebat

Followers