Powered by Blogger.

Najib Dan Sharizat Ada Skandal Rupanya

najib sharizat skandal
Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim mengatakan Perdana Menteri Najib Razak kurang keberanian moral untuk memecat Menteri Wanita, Shahrizat Jalil atau menuntut perletakan jawatan beliau.

Dan disebabkan contoh buruk ini orang ramai mengatakan ia adalah sama seperti menyokong rasuah dan menjadikan Malaysia dicerca oleh negara-negara lain.

"Beliau tidak mempunyai keberanian untuk menangani isu-isu disiplin dalam parti sendiri dan itu menunjukkan ketidakcekapan perbezaan beliau sebagai PM yang telah canangkan isu-isu tadbir urus yang baik, ketelusan", kata Anwar kepada pemberita di lobi Parlimen.

Kelewatan dalam berurusan dengan isu Shahrizat ini, Najib juga telah mendorong spekulasi bahawa beliau telah membuat kesepakatan dengan Sharizat kerana Sharizat juga mempunyai maklumat tentang salahlaku Najib yang teruk yang boleh memalukan pentadbiran beliau.

Antara beberapa ayat-ayat terakhir dari skandal NFC adalah bahawa pengarahnya, suami dan anak-anak Shahrizat, telah membeli sebuah pangsapuri RM1.7 juta mewah di Kazakhstan. Terdapat cakap-cakap yang meluas bahawa pembelian kondo ini adalah sebagai hadiah perkahwinan anak perempuan Najib, yang baru-baru ini telah berkahwin dengan keluarga Kazakhstan yang berkuasa.

'Branding' Wanita Umno

sharizat lembu
"Sekarang ini orang ramai sedang seronok memanggil Wanita Umno ini sebagai lembu, dan akar umbi Wanita Umno telah mengadu bahawa mereka sukar untuk menghadapi isu yang terpaksa mereka tanggung di atas kepala mereka", kata Timbalan Ketua Wanita UMNO Kamilia Ibrahim, yang menyertai desakan untuk Shahrizat meletakkan jawatan.


Kamilia juga memperlekehkan Sharizat yang mengatakan ia akan menjadi "pelik” untuk Shahrizat berjanji untuk berkempen sebagai sebuah kerajaan yang bersih, adil dan baik. Beliau meminta Sharizat agar menilai diri sendiri dahulu dan jangan bersikap bodoh.

Sebab itulah rakyat juga tertanya-tanya bagaimana Sharizat boleh diangkat sebagai senator, walaupun kalah dalam pilihanraya bagi Parlimen. Sudah tidak ada wanita lain yang mampu menggalas tanggungjawab tersebut…? Ataupun memang ada skandal antara Najib dan Sharizat…?!!!

Orang-orang Umno sendiri tahu Sharizat ni macam mana…

Posted by admin:007dunia On 0 comments
Jika artikel ini bermanfaat,bagikan kepada rekan melalui:

10 Berita Terbaru

Popular post

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

Berita Semasa Online

Portal Sumber Ilmu Online

Feed Link Sahabat

Geng Blogger Hebat

Followers