Powered by Blogger.

Kuasai Kawasan Orang Melayu : DAP Cuba Adaptasi Cara PAP Singapura

SHAH ALAM, 1 Ogos – Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) ingin mengalu-alukan cadangan DAP yang berhasrat ingin bertanding dalam kerusi majoriti Melayu dalam PRU 13 ini.
Hasrat ini menurut Pengerusi GAPS, Hamidzun Khairuddin sekali lagi membuktikan Malaysia adalah sebuah negara demokrasi.
Jelas beliau  DAP sekarang memperolehi sokongan maksima masyarakat Cina namun itu masih belum cukup untuk ia memenangi kerusi untuk mengambilalih kerusi Perdana Menteri.
Justeru tegasnya GAPS yakin sebenarnya DAP sedang menyusun langkah untuk mengambil alih jawatan PM, kerana itu ia harus melebarkan jaringnya di kawasan Melayu.
“PKR dan Pas sekarang pula sedang mengalami kemerosotan sokongan yang amat sangat pengundi Melayu. Oleh itu kedua-dua parti ini dilihat DAP tidak mampu untuk mengekal kerusi yang mereka ada sekarang.
“Alternatif nya adalah untuk DAP meletakkan calon Melayu. Dengan formula ini DAP berharap sokongan kaum Cina kekal dan kaum Melayu bertambah yang akhirnya akan memenangkan calon mereka”, katanya kepada UMNO-Onlien di sini.
Hakikatnya kata beliau secara halusnya DAP sedang mengadaptasikan cara parti PAP Singapura menguasai kerusi orang Melayu di gara itu sejak tahun 1965.
“Formula PAP mungkin boleh digunapakai oleh DAP untuk menguasai politik negara ini,” katanya.
Tambah beliau lagi hubungan keluarga dan politik abang-adik PAP dan DAP merupakan jambatan yang sangat utuh yang diyakini oleh DAP untuk menguasai politik negara ini. -MediaUMNO

Posted by admin:007dunia On 0 comments
Jika artikel ini bermanfaat,bagikan kepada rekan melalui:

10 Berita Terbaru

Popular post

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

Berita Semasa Online

Portal Sumber Ilmu Online

Feed Link Sahabat

Geng Blogger Hebat

Followers