Powered by Blogger.

5 Peristiwa Yang Amat Memalukan Najib Dalam Seminggu

Kesan daripada sokongan Rakyat yang semakin hari semakin ramai yang menyokong dan faham kepentingan menukar kerajaan UmnoBn, maka kegelisahan UmnoBn semakin ketara.

Walaupun Najib telah membayangkan akan mengadakan pilihanraya ke-13 dalam bulan November, tetapi dalam UMNO terdapat pergerakan yang semakin meningkat untuk menggulingkan dan menggantikan beliau dengan timbalannya Muhyiddin Yassin sendiri yang dipercayai mempunyai sokongan bekas Perdana Menteri, Mahathir Mohamad.5 Peristiwa Yang Memalukan

3.6 Juta Tweet Dalam Tempoh Sejam

Menteri Penerangan Rais Yatim mendakwa kejayaan sokongan 3.6 juta tweet “mesej Hari Kebangsaan tahniah hashtag Najib # Merdeka55” telah dicatatkan hanya dalam satu jam pada 31 Ogos, tetapi rakyat Malaysia anggap ini hanya satu ‘pembohongan berani’ dan 'rekod dunia' yang telah dipalsukan.

Menurut firma penyelidikan media sosial, Politweet, "Peningkatan "corak ganjil" dalam twitter, di mana "blok besar” tweet yang sama telah dihantar pada masa yang sama dan hanya 5 tweet diterima dari luar negara - Myanmar, Switzerland, Britain, Indonesia dan Singapura”.

kantoi...

"Siasatan lanjut menunjukkan bahawa satu kumpulan kecil pengguna adalah bertanggungjawab bagi jumlah besar tweet. Pengguna ini mempunyai ciri-ciri yang serupa, misalnya akaun tarikh penciptaan, gambar profil, lokasi dan pengikut", Politweet berkata dalam satu laporan.

Rakyat telah menuduh penganjur menipu dengan menggunakan "bots" untuk satu gambaran palsu kekuatan politik. 'Bot' adalah program komputer yang direka untuk menghantar jawapan automatik kepada perkhidmatan.

Baling Kasut Dalam Masjid
Tidak ubah seperti Zionis, sekumpulan ahli Perkasa bertindak ganas dengan menyerang Dato’ Seri Anwar Ibrahim ketika menyampaikan tazkirah Maghrib di sebuah masjid di Seberang Pumpong, Alor Star, Kedah.


Tindakan biadap itu tercetus apabila beberapa ahli Perkasa berhimpun dan memulakan provokasi dan seterusnya memadam lampu masjid dan alat pembesar suara berulangkali, mengeluarkan kata-kata kesat dan membaling kasut ke dalam masjid ketika tazkirah disampaikan.

Ketua Perkasa yang dikenali sebagai Dato Yusof dikatakan mengugut bertindak lebih keras sekiranya Anwar tidak menghentikan kuliahnya serta-merta, bahkan turut menghalau imam keluar dari masjid berkenaan.

Itulah Perkasa yang disokong dan ditaja oleh Umno untuk mengkucar-kacirkan negara apabila UmnoBn kalah dalam pilihanraya nanti. Serangan Perkasa terhadap Masjid mengingatkan kita puak Yahudi Israel yang menyerang masjid.

Mungkinkah Perkasa akan lakukan seperti Yahudi Israel membakar masjid?

Pijak Gambar

Macam sudah kekeringan isu, pijak gambar Najib dan Rosmah pun dijadikan isu besar.
Betapa hipokrit dan penipunya mereka ini yang buat-buat buta dan lupa kes budak UmnoBn kencing gambar Tuan Guru Nik Aziz dan Tuan Guru Hadi Awang, membakar dan memijak gambar Lim Guan Eng, memijak gambar Tan Sri Khalid Ibrahim dan sebagainya. Rakyat memerhatikan gelagat pemimpin UmnoBn yang cuba perbodohkan Rakyat dengan isu remeh dan berat sebelah.


Suspek yang ditahan, digari dan dibuang kolej..!?? Dengan memberi alasan yang memperbodohkan Rakyat...


Gambar Photoshop

Awal minggu ini, Najib telah dihina apabila media yang dikawal kerajaan telah menyiarkan gambar yang telah diedit (doctored) untuk memberi tanggapan orang ramai yang besar dan memuja beliau semasa rumah terbuka Hari Raya.

Agensi berita Bernama telah menafikan tuduhan tetapi ramai rakyat Malaysia yakin memandangkan bilangan besar keganjilan dijelaskan dalam gambar.


"Najib telah dituduh menggunakan Bernama untuk ubah gambar Raya 100,000 orang yang pergi ke rumah terbuka. Sudah tentu, ini akan membuat panglima perang Umno seperti Bernama lebih melompat gila," naib presiden PKR Chua Jui Meng berkata.

Sang Saka Malaya

Dalam tahun 1940-an, Sang Saka Malaya adalah panji perjuangan PKMM dalam menuntut kemerdekaan ditanah Melayu. Panji ini juga pernah berkibar megah di negara ini, walaupun bukan secara rasminya ia bendera negara ini pada masa sebelum merdeka.


Sebab itu anak-anak muda merasakan bendera ini layak dikibar pada malam kemerdekaan selain dari Jalur Gemilang. Penuh dengan pelbagai cerita pahit maung perjuangan disebalik sang saka Malaya ini. “Bukannya niat anak-anak muda nak tukar bendera Malaysia!”, satu pembohongan media milik UmnoBn untuk mereka-reka isu.

Bendera Persekutuan Tanah Melayu

Ketua Kluster Sejarah, Warisan dan Sosio-Budaya Majlis Profesor Negara (MPN), Prof Datuk Dr Zainal Kling juga berkata, bendera Sang Saka itu memang sering digunakan oleh negeri-negeri Nusantara sejak dahulu lagi, namun ia bukanlah bendera asal Tanah Melayu, sebab bendera asal Persekutuan Tanah Melayu adalah yang menyerupai bendera Jerman!

Dipetik dari - http://www.pencacai-semalaysia.com/2012/09/bongkar-5-peristiwa-memalukan-oleh.html

Posted by admin:007dunia On 0 comments
Jika artikel ini bermanfaat,bagikan kepada rekan melalui:

10 Berita Terbaru

Popular post

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

Berita Semasa Online

Portal Sumber Ilmu Online

Feed Link Sahabat

Geng Blogger Hebat

Followers